Massor av Bra och Billiga Spabadkemikalier.

Spakemi från kända varumärken som Delphin och SpaCare.


Vi har Ingen Fraktavgift – Ingen Faktura-avgift – Ingen Expeditionsavgift. 
Minimiorder 375 kr. Snabb leverans.


Idealvärde Justera med
pH-värdet 7,0 – 7,4 pH Plus,  pH Minus
Alkalinitetsvärdet 80 – 120 mg/l (ppm) Alkalinity Up, Alka Down
Hårdhetsgrad 150 – 250 mg/l (ppm) Hardness Up
Klor 1,0 – 3,0 mg/l (ppm) Klor
Aktivt syre 5,0 – 8,0 mg/l (2 timmar efter dosering) Shock
Brom 2,0 – 3,0 mg/l (ppm) Brom

Varför är Klor eller Brom bäst i spabadet

Klor i spabad:

Mest effektivt och billigast. Klor är det enda ämne som både desinficerar och oxiderar vattnet. Därför rekommenderar vi klor-produkter i Spabad. Detta för att säkerställa att bakterierna inte överlever, så du kan njuta av ditt spabad utan problem.
Om du vill bada utan klorlukt ska du pröva SpaCare SunWac 9 eller 12 tabletter.Vanligast är att använda tabletter före/efter bad.
Beroende hur mycket man badar, så chock-klorerar man istället för tabletterna efter bad, var annan, var tredje vecka. Chock-kloret tar bort kloraminer, (förbrukat klor), och andra föroreningar. Väldigt bra att då och då dessutom tappa ur lite vatten och fylla på med nytt “spädvatten”.

Brom i Spabad

Kan med fördel användas om man har klorallergier. Mycket effektivt i jämförelse med andra klorfria kemikalier. Fördelen med Brom är dessutom att det ger samma desinfektion oavsett pH värde.

*  Utöver en grunddesinfektion med Klor / Brom bör man genomföra en chockbehandling varannan vecka med Spa Shock eller Spa Klor eller en mycket effektiv variant som innehåller klor och syre, Delphin Oxi Booster.

 


Grundråd:

  • När du fyller på nytt vatten i Spabadet, börja med att mäta pH balansen. Försök alltid ligga i intervallet 7,0 – 7,4 
  • Använd klor som desinfektionsmedel i spabadet. Billigast och bäst. Finns det klorallergier så använd Brom.
  • Underdosera inte. Var inte rädd för kloret, var rädd för bakterierna. Dosera alltid enligt anvisningen på förpackningen.
  • Se till att duscha ordentlig innan badet och noga skölja bort tvålrester på kropp och badkläder.
  • Använd gärna Rengörningsfria spafilter som håller vattnet renare och underlättar din spaskötsel.
  • Byt vattnet i Spabadet 3-4 gånger år per och och rengör samtidigt rörsystemet med en speciell “pipe cleaner”.
  • Vid vattenbyte är det också lämpligt rengöra spalocket samt behandla vinylen mot väder, vind och UV strålning.

Därför att:

pH Balans:
Högt pH värde ger sämre klordesinfektion, hudirritation, kalkutfällning samt grumlighet.
Lågt pH värde ger aggresivt vatten som sliter på utrustning och ger irritation i ögon och slemhinnor.

Klor:
Mest effektivt och billigast. Vanligast är att använda tabletter före/efter bad. Beroende hur mycket man badar, så chock-klorerar man istället för tabletterna efter bad, var annan, var tredje vecka.
Chock-kloret tar bort kloraminer, (förbrukat klor), och andra föroreningar. Väldigt bra att då och då dessutom tappa ur lite vatten och fylla på med nytt “spädvatten”.
Brom: Kan med fördel användas om man har klorallergier. Lite dyrare än klor men mycket effektivt i jämförelse med andra klorfria kemikalier. Fördelen med Brom är dessutom att det ger samma desinfektion oavsett pH värde.

Blanda ALDRIG olika kemikalier i ett mindre kärl. Ingen fara då det blandas med ett par kubikmeter vatten i ditt spabad.
Granulat, kemikalier i pulverform, kan med fördel lösas upp i en hink med varmt vatten innan du häller det i spabadet.

Duscha noga. Man räknar med att man tillför 200 ggr mer smuts och bakterier i badet om man hoppar i oduschad. Då går det åt mer klor och det sätter igen alla filtertyper.
Tvål och tensider från tvättmedel är viktigt att man sköjer av ordentlig. Misslyckas man så får man troligen ett vitt skum som kan vara besvärligt att bli av med. Det finns kemikalier för detta att spraya på.

Rengörningsfria Spafilter är överlägset användarvänliga. Vem vill stå mitt i vintern och tvätta spafilter? Dessa filter ger också ett klarare badvatten, då de tar bort mindre partiklar.
Inga kemikalier för filtertvätt behövs inköpas. Använder du ett filter så räcker det ca 3 månader och använder du två st filter samtidigt, så är förbrukningstiden under normala famljebad 6 månader.
Det innebär att en årsförbrukning filter, (Beställ 4 st – Belala för 3), kostar endats 1320 kronor för våra mest sålda filter.
OBS – använd inte oljebaserade spadofter och aldrig flockningsmedel som sätter igen dessa filter. Klarningsmedel behövs inte då Rengörninsfria filter tar bort partiklar ner till 1-5 micron. Jämför med traditionella tvättbara filter som nya, klarar ner till 20 micron.

Regelbundna vattenbyte. Man ska byta vattnet Spabadet 3-4 gånger per år och då gör man alltid samtidigt rent i rörsystemet. Börja med att ta bort spafilter. Dosera i rekommenderad mängd “Pipe Cleaner” i det befintliga badvattnet. Sätt på jetsen och kör runt hela system i ca 10 minuter innan du tömmer ut gamla badvattnet. Ta gärna vattenslangen och sätt mot munstyckena så sköljer du ut lite extra smuts.
Det finns medel att rengöra och polera upp själva innandömmet på badet. Tappa i nytt vatten, justera pH och chock-klorera. Du har nu fått ett nytt hälsosamt badvatten att njuta av.
Tips 1: Om du tänkt byta filter samtidigt, så kan det vara smart att spola av gamla filter och använda dessa första dygnet. Annars är risken att du direkt sätter igen de nya filtrena med rester från rörena ochfrån biofilmen från det färska vattnet. Tips 2: Passa samtidigt på att göra rent vinylsidan av spalock men kom ihåg att någa spola av tvålrester så det inte kommer ner i spabadet för då får du verkligen ett bubbelbad. Spraya på Vinylskydd 303 så får locket en längre livlängd.

Besök våra leverantörers hemsidor:  SpaCare Delphin